Suriye’deki yeni yönetimin lideri Colani: Suriye’de seçim yapılması 4 yılı bulabilir

Suriye’deki Yeni Yönetimin Lideri Colani’den Önemli Açıklamalar

Suriye’de yeni yönetimin lideri Colani, ülkede seçim yapılmasının dört yılı bulabileceğini belirtti. Al Arabiya TV’ye konuşan Colani, tek tip atamaların önemine değinirken, mevcut dönemin geçici bir hükümet için ön hazırlık niteliğinde olduğunu vurguladı.

Colani, Suriyelilerin köklü değişimi gözlemleyebilmesinin yaklaşık bir yıl süreceğini ve PKK/YPG’nin saldırı üssü olmasına izin verilmeyeceğini dile getirdi. Suriye’nin bölünmeyeceğini vurgulayan Colani, PKK/YPG adıyla bilinen SDG ile temaslara devam ettiklerini belirtti.

Suriye’nin kurtuluşunun bölgede 50 yıl boyunca istikrarı sağlayacağını ifade eden Colani, yeni anayasa hazırlık sürecinin yaklaşık 3 yıl sürebileceğini, seçimlerin ise 4 yıl sonra düzenlenebileceğini aktardı.

Esad yönetiminin devrilmesiyle İran’ın önemli bir müttefikini kaybettiğini ifade eden Colani, Rusya’nın Suriye’deki yeni yönetim için olumlu açıklamalar yaptığını belirtti.
Rusya’nın Suriye’den ayrılmasını isteyen Colani, Moskova’nın ülke için stratejik önemine vurgu yaptı.

DHA

Related Posts

İmamoğlu, CHP’nin Beyazıt mitingi için çağrı yaptı: Diplomanı al da gel!

İmamoğlu, CHP’nin Beyazıt mitingi için çağrı yaptı: Diplomanı al da gel!

Diplomayı iptal eden rektör açıkladı: İmamoğlu’nun adresini bulamamışlar!

Tutuklanan İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra 28 kişinin diplomasının iptalinin ardından İstanbul Üniversitesi kararı 50 gündür tebliğ etmezken, Rektör Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar topu İçişleri Bakanlığı’na attı. Prof. Dr. Zülfikar, “Nüfus numarası ve güncel adres olmadığı için 28 kişinin güncel adresleri soruldu, tebligat adresleri bekleniyor” dedi.

İtalya’da gösteri uçuşunda kaza! 3 uçak çarpıştı

Gösteri sırasında yaşanan çarpışmanın ardından tüm uçaklar acil iniş yapmak zorunda kaldı. İniş sırasında uçaklardan biri pistten çıktı. Olay yerine hızla intikal eden acil durum ekipleri, kazaya müdahale etti. PİLOTLARDAN BİRİ HASTANEYE KALDIRILDI …

Gaziosmanpaşa’da inşaat sahasının yanında bulunan yol çöktü

İstanbul Gaziosmanpaşa’da inşaat çalışması sırasında yol çöktü. İGDAŞ ekipleri bölgede çalışma başlattı.

Erdoğan, yandaşlara ‘ödül’ dağıttı: Yeni Akit’e yılın haber sitesi ödülü!

10. Anadolu Medya Ödülleri sahiplerini buldu. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden verilen ödülleri alan isimlerin Erdoğan’ın uçağına sık sık binen gazeteciler olması ve jüri üyelerinin iktidara yakın isimler olması dikkat çekti. Programda Yeni Akit gazetesine yılın internet haber sitesi ödülü verilirken, yılın muhabiri de CNN TÜRK özel haberler şefi Fulya Öztürk oldu.

ABD Başkanı Trump, biyolojik araştırmaların güvenliğine ilişkin kararname imzaladı

ABD Başkanı Trump, biyolojik araştırmaların güvenliğine ilişkin kararname imzaladı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir