Gezi Parkı’na polis yığınağı: ‘Depreme karşı değil, halka karşı teyakkuzdalar’

İstanbul Deprem Sonrası Yurttaşlar Park ve Bahçelere Yöneldi

İstanbul’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin hemen ardından saat 12.49’da, yurttaşlar park ve bahçelere akın etmeye başladı. Taksim civarında bulunanların ilk tercihi, bölgedeki en büyük toplanma alanı olan Gezi Parkı oldu.

Ancak, Gezi Parkı’nda çadır kuran yurttaşlar polis engeliyle karşılaştı. Parktaki çadırların kaldırılması gerektiğini belirten polis, “O zaman herkes toplanma alanlarına çadır kurup eğlence yerlerine çevirsin. Burası turistik bir bölge” şeklinde konuştu.

Emek Partisi (EMEP) İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Taksim’e yapılan polis müdahalesinin videosunu paylaşarak “Depreme karşı değil, halka karşı teyakkuzdalar” açıklamasında bulundu.

Bayhan, paylaşımında “Depreme karşı değil, halka karşı teyakkuzdalar. Gezi Parkı ve Taksim Meydanı, Beyoğlu ve Şişli’deki birçok mahallenin deprem anında acil toplanma noktasıdır. 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından halkın burada toplanarak ihtiyaçlarını karşılaması gereken alanlar polis ekipleri ve sivil araçlar tarafından işgal edilmiş durumda. Gezi Parkı otoparka, karakola dönüştürülüp ablukaya alınmış durumda. Afet değil, tedbirsizlik öldürür. Tedbirsizliğin adı ise: rant ve baskı!” sözlerini kullandı.

Related Posts

Gençler hakim karşısında: Duruşmaya katılan Özgür Çelik’ten dayanışma mesajı

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Saraçhane eylemlerinde gözaltına alınan 93 kişinin duruşmasına katıldıklarını söyledi.

CHP’li Bağcıoğlu: Rant için imara açılan her askeri alan, deprem sonrası vatandaşın toplanma alanının kaybıdır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Marmara Denizi’nde meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından yaptığı açıklamada, olası İstanbul depremine yönelik hazırlıkların yetersiz olduğunu belirterek, “2009 yılında İstanbul’da 15 bin 304 hektar alan ‘Askeri Statüde’ idi. 2023 yılı itibarıyla bu alanların yüzde 46’sı, yani yaklaşık yarısı, ‘Askeri Alan ve Askeri Güvenlik Bölgesi’ statüsünden çıkarıldı. Bu, yaklaşık 10 bin adet futbol sahasına ya da altı Gaziosmanpaşa ilçesi büyüklüğünde bir alana denk geliyor. Rant için imara açılan her askeri alan, deprem sonrası vatandaşın toplanma alanının kaybıdır. Bu, sadece kent dokusunun değil, aynı zamanda insan hayatının da riske atılmasıdır” dedi.

Depremle ilgili 42 yasa teklifi Cumhur İttifakı engeline takıldı

6 Şubat Depremi’nden beri muhalefet depremle ilgili 539 soru önergesi verdi, sadece 25’i zamanında cevaplandı. Meclis’e sunulan 42 yasa teklifi ise reddedildi.

Ankara’da sağanak ve dolu etkili oldu

Ankara’da sağanak ve dolu etkili olurken, caddeler ve sokaklar beyaza büründü.

Depremde cep telefonları neden kesildi? Bakan Uraloğlu: “Aramalarda 7 katı artış yaşandı”

Silivri’de meydana gelen depremin hemen ardından iletişim hatlarında sıkıntı yaşandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bugün Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone yöneticileriyle bir araya geldi. Uraloğlu, depremin ardından sesli görüşmelerde 7 kat artış yaşandığını, sıkıntının bu yüzden yaşandığını anlattı. Uraloğlu, “Benzer sıkıntıları yaşamamak için neler yapmamız gerektiğini masaya yatırdık.” dedi.

Okulda öğretmene dayak: Serbest bırakıldı

Trabzon’da bir ortaokulda öğretmen, teneffüs bitiminde tartıştığı öğrencisinin okula gelen velisi tarafından dövüldü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan şahıs, serbest bırakıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir