Çiftçiler Domateslerini Dalında Bıraktı

Antalya Çiftçileri, Düşük Fiyatlar Nedeniyle Domates Mahsulünü Dalında Bırakıyor

Antalya’nın Aksu ilçesinde, çiftçiler domatesin hal fiyatlarının düşmesiyle büyük sıkıntı yaşıyor. Kokteyl domatesin üreticiden 15 TL’ye alındığına dikkat çeken çiftçiler, marketlerde aynı domatesin 70 TL’ye satıldığını belirtiyor ve bu duruma tepki gösteriyor.

Türkiye’nin en önemli örtü altı tarım merkezlerinden biri olan Antalya’nın Aksu ilçesinde domates üreticileri, düşük fiyatlar yüzünden zarar ediyor. 20 yıllık çiftçi Mustafa Güvendir, 5 dekar alanda domates üretimi yapıyor ve maliyetin altında satış yaparak zarar gördüğünü dile getiriyor. Güvendir, domateslerini dalında bırakmak zorunda kaldığını açıkladı.

Güvendir, sezon başında kilogram fiyatı 70 TL olan kokteyl domatesin şu an sadece 15 TL’ye satılabilmesinden dolayı maliyetini bile karşılayamadığını belirtiyor. Üretim maliyetinin en az 30-35 TL olduğunu vurgulayan çiftçi, yaşadığı zorlukları anlatıyor.

20 yıldır seracılık yapan Güvendir, kokteyl domateste ilk kez böyle bir krizle karşı karşıya olduğunu ifade ediyor. Gelecek hakkında endişelerini dile getiren çiftçi, yetkililerden destek istiyor ve çiftçilere sahip çıkılmaması durumunda tarımın ve gıda güvenliğinin tehlikeye girebileceği uyarısında bulunuyor.

Related Posts

Aman, Bodrum’a villa yapıyor

Lüks konaklama ve yaşam tarzı markası Aman, Bodrum’da Aman Residences Bodrum’u hayata geçireceğini duyurdu.

Yeniçağ Gazetesi: Emekliye son darbe bugün vuruluyor!

Yeniçağ Gazetesi’nin bugünkü manşeti… Gazetemizi okumak için tıklayınız… EMEKLİYE SON DARBE BUGÜN VURULUYOR! Çarşı, pazarda vatandaşın çaresizliği “Çayı bile veresiye içiyorum” çığlığıyla yankılanırken TÜİK milyonlarca emeklinin ‘0’ zam almasını …

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor: Son 2 gün, cezası var

Akaryakıtta vergi kaçağını önlemek için kurulan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ne (UTTS) geçişte kritik sürece girildi. Ticari araçlar için zorunlu olan sistemde 30 Haziran son gün. UTTS’ye kaydolmayanlar, akaryakıt giderlerini belgeleyemeyecek ve 7 bin TL’den 28 bin TL’ye kadar cezai yaptırımlarla karşılaşacak.

Bakan Kacır: TÜBİTAK BiGG 2025 1. çağrı sonuçları açıklandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından TÜBİTAK BiGG 2025 – 1. çağrı sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Tabela değişti: Motorine zam geldi!

Tabela değişti: Motorine zam geldi!

Trump’tan Powell’a istifa baskısı: Faiz oranlarını düşürecek başkan istiyorum

ABD Başkanı Donald Trump, gazetecilerin sorularını yanıtlayarak Fed Başkanı Powell’ın yerine faizleri indirmek isteyen birini getireceğini söyledi. Powell’ın istifa etmesi gerektiğine vurgu yapan Trump, “berbat bir iş çıkardı” ifadelerini kullandı.