Ümit Özdağ “Çok vahim” diyerek paylaştı: Yargı kararı olmadan arama yetkisi verilecek

TBMM Adalet Komisyonu üyesi CHP’li Süleyman Bülbül, sosyal medyasından yaptığı açıklama ile Siber Güvenlik Kanunu’na ilişkin Kurulu başkanına verilecek konutta arama ve el koyma yetkisini eleştirdi.

Teklifin 16. madde 5. fıkrasını işaret eden Bülbül, yeni yasa teklifi ile Siber Güvenlik Kurulu Başkanlığı’na geniş yetkiler verildiğini söyledi.

ÜMİT ÖZDAĞ “ÇOK VAHİM” DİYEREK PAYLAŞTI

Tepki çeken kanuna ilişkin bir açıklama da tutuklu bulunan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’dan geldi.

Devlet Denetleme Kurulu ve TMSF ‘ye verilen yetkileri hatırlatan Özdağ, “Siber Güvenlik Kurulu’na yargı kararı olmadan evlerde arama yetkisi verilmesi Anayasa’nın ruhuna ve 3. maddesine aykırıdır. ‘Daha demokratik bir anayasaya ihtiyacımız var’ diyerek yeni bir anayasa talep eden zihniyetin, mevcut anayasanın en temel maddelerini bile rahatlıkla çiğnediğini görebiliyoruz.” dedi.

“YARGI KARARI OLMADAN ARAMA YETKİSİ VERİLECEK”

Özdağ’ın paylaşımı şu şekilde:

“Siber Güvenlik Kurulu kuruluyor. Kurul başkanına hâkim izni olmadan evlerde arama ve materyallere el koyma yetkisi verilecek.

Devlet Denetleme Kurulu’na belediyelerde, STK’larda görevden alma yetkisi verildikten, TMSF ‘ye şirketlere mahkeme kararı olmadan kayyım atama yetkisi verildikten sonra şimdi de Siber Güvenlik Kurulu’na yargı kararı olmadan evlerde arama yetkisi verilmesi Anayasa’nın ruhuna ve 3. maddesine aykırıdır.

‘Daha demokratik bir anayasaya ihtiyacımız var’ diyerek yeni bir anayasa talep eden zihniyetin, mevcut anayasanın en temel maddelerini bile rahatlıkla çiğnediğini görebiliyoruz.

Vahim çok vahim!”

George Orwell’ın 1984 distopyasında bile görülemeyecek türden uygulamaların bu düzenlemelerle Türkiye’nin normali haline getirildiğini belirten Süleyman Bülbül şu paylaşımı yapmıştı:

“İktidarın yeni hamlesi Siber Güvenlik Kanun Teklifi oldu. Teklifle, kurula sınırsız yetkiler sağlanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın atadığı Siber Güvenlik Kurulu başkanı, konutta arama ve el koyma yetkisine sahip olacak.

Orwell’in 1984 distopyasında dahi görülemeyecek türden uygulamaları Türkiye’nin normali haline getirdiniz!”

Related Posts

Bariyere çarpan motosiklet metrelerce sürüklendi: 1 ölü, 1 yaralı

Afyonkarahisar’da motosikletin bariyere çarpması sonucu 1 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi yaralandı.

WImbledon’da uyuyakaldı

SEZONUN üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon’ın 10’uncu gününde, Sırp tenisçi Novak Djokovic ile İtalyan raket Flavio Cobolli karşılaştı.

Muğla’da İdil Biret müzik festivali yapılacak

İdil Biret Müzik Festivali’nin 18-21 Temmuz 2025 tarihleri arasında Muğla’nın Bodrum ve Marmaris ilçelerinde yapılacağı açıklandı.

Tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, anjiyoya alındı

Tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, anjiyoya alındı

Dünyayı tehdit eden sessiz katil: Önlem alınmazsa milyonlarca can alabilir… H. pylori nedir?

Dünya çapında mide kanseri vakalarının yüzde 76’sından sorumlu olan Helicobacter pylori (H. pylori) bakterisi, önlem alınmazsa milyonlarca can alabilir. Uzmanlar, bu bakterinin neden olduğu enfeksiyonların genellikle hazımsızlık, şişkinlik veya mide bulantısı gibi sıradan belirtilerle gizlice ilerlediğini ve mide dokusuna verdiği hasarla kansere yol açabileceğini vurguluyor.

Apple’ın Operasyon Direktörü Jeff Williams, 27 yılın ardından emekli oluyor

William’ın uzun süredir Tim Cook’un yerine şirketin bir sonraki CEO’su olmak için önde gelen adaylardan biri olarak görüldüğü kaydedildi