Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında tahliye kararı verildi!

Faruk Fatih Özer, Thodex Dolandırıcılık Davasında Tahliye Edildi

Türkiye’de kurduğu kripto para borsası Thodex ile binlerce yurttaşı milyonlarca lira dolandırarak kaçan Faruk Fatih Özer, 20 Nisan 2023 tarihinde Arnavutluk’ta yakalanıp Türkiye’ye getirildi.

Özer; “suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme”, “bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlarından tutuklandı.

‘ÖRGÜT SUÇU’NDAN TAHLİYE

11 bin 462 yıla kadar hapsi istenen Faruk Fatih Özer, bugün hakim karşısına çıktı. ‘Dolandırıcılık’ suçlamasına ilişkin tutukluluğunun devamına kararına verilen Özer için ‘örgüt suçu’ yönünden tahliye kararı verildi.

AVUKATINDAN AÇIKLAMA: “ÖNEMLİ BİR HUKUKİ GELİŞME”

Özer Ailesi’nin avukatı Sevgi Erarslan, İstanbul 22. Bölge Adliye Mahkemesi’nin vermiş olduğu tahliye kararına ilişkin, şu açıklamayı paylaştı:

“Kamuoyunun da yakından takip ettiği Thodex dosyasında, mahkeme tarafından verilen son kararlar hakkında açıklama yapma gereği doğmuştur. Müvekkillerimiz hakkında yürütülen yargılama sürecinde mahkeme, dolandırıcılık suçlamasına ilişkin tutukluluğun devamına karar verirken, örgüt suçu yönünden tahliye kararı vermiştir. Özellikle örgütlü suç isnadı bakımından verilen tahliye kararı, müvekkillerimizin organize bir suç yapılanması içinde yer almadığını göstermesi açısından önemli bir hukuki gelişmedir.”

Related Posts

MİT Başkanı Kalın Hakkari’de

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Hakkari’ye bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bir bu eksikti! Kolombiya’da insansız denizaltı yakalandı: Elon Musk detayı şaşırttı

Kolombiya ordusu, nisan ayında ülkedeki Tayrona Ulusal Parkı açıklarında bir narko-denizaltısı bulduğunu ilk kez kamuoyuna duyurdu. Görüntülerde, gri renkteki narko-denizaltısının ön kısmında bir Starlink anteni bulunurken donanmadan bir sözcü …

Atanamayan öğretmenler Erdoğan ve Tekin’e seslendi

Aldıkları yüksek puanlara rağmen atama hakkı elde edemeyen öğretmenler İstanbul Milli Eğitim İl Müdürlüğü önünde açıklama yaptı. Bu yıl da birçok öğretmenin, önceki yıllarda aynı puanlarla rahatlıkla atanabilecek durumda olmasına rağmen, kontenjan düşüşü nedeniyle atanamadığını belirtti.

Bakan Fidan, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Meşhedani ile görüştü

Bakan Fidan, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Meşhedani ile görüştü

Bodrum’da göçmen ticareti yapan Suriyeli futbolcuya 25 yıl hapis cezası verildi

Muğla’nın Bodrum ilçesinden lastik botlarla göçmenlere 4500-4800 Euro arasında 14 mil uzaklıktaki Leros adasına geçiren ve son işinde yakalanan Suriyeli futbolcuya 25 yıl hapis 350 bin Euro cezası verildi.

Trabzon’da CHP standına saldırı davası: Sanığın tutukluluğunun devamı kararlaştırılan dava 22 Temmuz’a ertelendi

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun serbest bırakılması ve erken seçime gidilmesi için yurt genelinde başlattığı imza kampanyası kapsamında Trabzon’da kurulan imza standındaki 2 kişiyi 3 Nisan 2025’te bıçakla yaralayan Bilal Gökalp’in yargılanması davası 22 Temmuz’a ertelendi.