Restoranlara ‘harcama limiti’ denetimi

Restoranlarda Yeni Harcama Limiti Denetimi Başladı

İstanbul, İzmir, Aydın gibi büyük şehirlerde restoranlar, taksimetre benzeri bir uygulamaya geçiş yaptı. Yeni uygulamaya göre, vatandaşlar bir şey sipariş etmeseler bile oturdukları süre kadar hesap ödeyecekler. Her yarım saatte bir masada oturmanın bir ücreti olacak.

Ticaret Bakanlığı, bu durum üzerine İstanbul’da denetim başlattı. İstanbul İl Ticaret Müdürlüğü, 30 ilçede 48 ekiple denetimler gerçekleştirdi ve Fatih bölgesinde mevzuata uymayan işletmelere ceza kesti. Denetim ekipleri, kafe ve restoranlarda oturan vatandaşları bu tür uygulamalarla karşılaştıklarında CİMER’e şikayet etmeleri konusunda uyardı.

Denetim esnasında bir kafede oturan İstanbul Üniversitesi öğrencisi Dilek Aydın, bazı işletmelerde priz kullanımının bile ücrete tabi olduğunu belirterek, “Birkaç kez böyle durumlarla karşılaştım. Çok yaygın bir durum. Garsonlar sürekli gelip gidiyor. Bazı yerlerde masa ücreti alınıyor. Doğrudan 300 TL’yi aşmanız bekleniyor” şeklinde konuştu.

Related Posts

Atanamayan öğretmenler Erdoğan ve Tekin’e seslendi

Aldıkları yüksek puanlara rağmen atama hakkı elde edemeyen öğretmenler İstanbul Milli Eğitim İl Müdürlüğü önünde açıklama yaptı. Bu yıl da birçok öğretmenin, önceki yıllarda aynı puanlarla rahatlıkla atanabilecek durumda olmasına rağmen, kontenjan düşüşü nedeniyle atanamadığını belirtti.

Bakan Fidan, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Meşhedani ile görüştü

Bakan Fidan, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Meşhedani ile görüştü

Bodrum’da göçmen ticareti yapan Suriyeli futbolcuya 25 yıl hapis cezası verildi

Muğla’nın Bodrum ilçesinden lastik botlarla göçmenlere 4500-4800 Euro arasında 14 mil uzaklıktaki Leros adasına geçiren ve son işinde yakalanan Suriyeli futbolcuya 25 yıl hapis 350 bin Euro cezası verildi.

Trabzon’da CHP standına saldırı davası: Sanığın tutukluluğunun devamı kararlaştırılan dava 22 Temmuz’a ertelendi

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun serbest bırakılması ve erken seçime gidilmesi için yurt genelinde başlattığı imza kampanyası kapsamında Trabzon’da kurulan imza standındaki 2 kişiyi 3 Nisan 2025’te bıçakla yaralayan Bilal Gökalp’in yargılanması davası 22 Temmuz’a ertelendi.

Iğdır’da nitelikli dolandırıcılık operasyonunda 5 tutuklama

Iğdır’da ve Kayseri’de, topraktan daire satışı adı altında çok sayıda kişiyi dolandırdığı belirlenen 6 şüpheli gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 5’i tutuklandı.

Mahmut Arıkan: Kurulmak istenin yeni bir Ortadoğu var

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, “Kurulmak istenen yeni Bir Orta Doğu var. Çatışmayla, güçle, göçle, kardeşi kardeşe kırdırarak kurulmak istenen; yeni bir Orta Doğu var! Washington’dan dizayn edilmek, Tel Aviv’den yönetilmek istenen yeni bir Orta Doğu var. Planlar yapılıyor, haritalar çiziliyor, nutuklar atılıyor. Buna da yeni bir isim bulunmuş; Abraham İttifakı” dedi.