Şamil Tayyar: Turizm Bakanı, artık AK Parti için taşınması ağır bir yüktür

Bolu Kartalkaya’da Grand Kartal Otel Yangını Sonrası ‘Yetki ve Denetim’ Tartışması Devam Ediyor

Bolu Kartalkaya’da meydana gelen Grand Kartal Otel yangınında 78 kişinin hayatını kaybetmesi sonrası, ‘yetki ve denetim’ konusunda yaşanan tartışmalar hala devam ediyor. Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya platformu X hesabı üzerinden tepkisini gösterdi ve Bakan Ersoy’un kendisi dışındaki herkesi suçladığını belirtti. Tayyar’ın açıklamaları şu şekilde:

  • KENDİSİ DIŞINDA TÜM BİRİMLERİ SUÇLADI: Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, katıldığı TV yayınında telaşla tüm tuşlara basarak, turizm belgeli tesiste denetim yetkisinin bakanlıkta olduğunu vurguladı ve sadece Bolu Belediyesini değil, kendi dışındaki ilgili tüm kamu birimlerini suçladı neredeyse. Bu durum, AK Parti iktidarının alışık olmadığımız bir süreci başlattı.
  • İL ÖZEL İDARESİ YALANLADI: Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, valilik emrindeki bir bürokrat olarak, Bakan Ersoy’un iddialarını yalanladı. 2015’teki İl Özel İdaresi raporunun sadece adres değişikliğiyle ilgili olduğunu belirterek, ‘Denetim yetkisi Turizm Bakanlığındadır,’ dedi ve ekledi: ‘Bu bürokratın işlemi valinin bilgisi olmadan, valinin İçişleri Bakanı’nın onayını almadan yapması mümkün değildir.’
  • KARARTMAYI TERCİH ETTİ: Otel sahibi Halit Ergül de bir açıklama yaparak, ‘Turizm Bakanlığı 15 Aralık 2024’te oteli denetledi, kapılarla ilgili eksiklik bulundu ancak yangın önlemleriyle ilgili bir eksiklik tespit edilmedi,’ dedi. Ergül, Turizm Bakanı’nın her şeyi bilemeyeceğini ancak konuyu objektif bir şekilde ele alarak doğruyu ortaya koyması gerektiğini belirtti.

Maalesef, can kaybının yaşandığı bu acı olayda gerçeği ortaya çıkarmak yerine karanlık bir örtü tercih edilmiştir. Turizm Bakanı artık AK Parti için büyük bir sorumluluk haline gelmiştir.

(SOSYAL MEDYA)

Related Posts

WImbledon’da uyuyakaldı

SEZONUN üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon’ın 10’uncu gününde, Sırp tenisçi Novak Djokovic ile İtalyan raket Flavio Cobolli karşılaştı.

Muğla’da İdil Biret müzik festivali yapılacak

İdil Biret Müzik Festivali’nin 18-21 Temmuz 2025 tarihleri arasında Muğla’nın Bodrum ve Marmaris ilçelerinde yapılacağı açıklandı.

Tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, anjiyoya alındı

Tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, anjiyoya alındı

Dünyayı tehdit eden sessiz katil: Önlem alınmazsa milyonlarca can alabilir… H. pylori nedir?

Dünya çapında mide kanseri vakalarının yüzde 76’sından sorumlu olan Helicobacter pylori (H. pylori) bakterisi, önlem alınmazsa milyonlarca can alabilir. Uzmanlar, bu bakterinin neden olduğu enfeksiyonların genellikle hazımsızlık, şişkinlik veya mide bulantısı gibi sıradan belirtilerle gizlice ilerlediğini ve mide dokusuna verdiği hasarla kansere yol açabileceğini vurguluyor.

Apple’ın Operasyon Direktörü Jeff Williams, 27 yılın ardından emekli oluyor

William’ın uzun süredir Tim Cook’un yerine şirketin bir sonraki CEO’su olmak için önde gelen adaylardan biri olarak görüldüğü kaydedildi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin görevden uzaklaştırıldı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin görevden uzaklaştırıldı