Metin Akpınar otel yangınında acı gerçeği gözler önüne serdi: ‘Biz böyle bir millet değildik’ diyerek anlattı

Bolu Kartalkaya’da Grand Kartal Otel Yangınında 78 Kişi Hayatını Kaybetti

Bolu’nun Kartalkaya beldesinde bulunan Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın faciasında 78 kişi hayatını kaybetti. Yangın, 11 saat boyunca söndürülemeyince, ihmali ve denetim eksikliğini gözler önüne serdi.

Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sorumluluğun belediyede olduğunu vurgularken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bakanlık izinlerini göstererek sorumluluğun Bakan Ersoy’a ait olduğunu savundu. Otel binası yıkılacağı açıklamasının ardından yeni bir bilirkişi heyeti tarafından incelenmeye alındı.

Yangınla ilgili soruşturma kapsamında 11 kişi gözaltına alınırken, otel sahibi dahil 9 kişi tutuklandı.

“Hepimiz Sorumluyuz, Biz Hapse Girelim Bari”

Ünlü tiyatrocu Metin Akpınar, Candaş Tolga Işık’ın Youtube canlı yayınında facianın ardından yaşananları değerlendirdi. Grand Kartal’daki ihmallerin diğer otelleri de sorgulattığını söyleyen Akpınar, sorumluların belirlenmesinin önemine dikkat çekti.

Akpınar, yaşanan acının ardından “78 kişi hayatını kaybetti, dualarımız onlarla. Geriye kalanlara sabır diliyoruz. Acil servisten 40 kişi taburcu oldu, 10 kişi hala tedavi görüyor. Şu an yapabileceğimiz tek şey duaya devam etmek. Ancak yarın daha fazla şey yapmamız gerekecek.” şeklinde konuştu.

Akpınar ayrıca, otellerdeki yangın güvenliği önlemlerinin yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ve itfaiyenin uzaklığının eleştirilmesi gerektiğini belirtti.

Metin Akpınar, Otel Yangınında Yangın Merdiveni Sorununa Dikkat Çekti

Metin Akpınar, kendi oturduğu binanın yangın merdiveni olmadığını ve bu durumun tehlikeli olduğunu dile getirdi. Akpınar, yapı denetçilerinin önemine vurgu yaparak, “Eğer bir yangın çıkarsa, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Belediyelerin bu konuda daha hassas olması gerekiyor.” dedi.

Akpınar, facianın yıkımdan önce detaylı bir şekilde incelenmesi gerektiğini ve toplumun sorumluluk bilincine sahip olması gerektiğini ifade etti.

Related Posts

Özgür Özel’den Sözcü’ye destek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sözcü TV ve Halk TV’ye verilen ekran karatma cezalarına tepki gösterdi.

Gaziantep’te Fransa plakalı minibüsten inip Jandarmaya bıçaklarla saldırdılar

Gaziantep’te hasarlı kaza sonrası bölgeye giden jandarma ekipleri, devrilen minibüsü çekici ile kaldırmak isterken araçta seyahat edenlerin taş, sopa ve bıçaklı saldırısına uğradı. Yaşanan arbedede 4 jandarma hafif yaralanırken, gözaltına alınan 5 şüphelinin kaçak göçmen olduğu belirlendi.

Kiev alevler içinde! Rusya’nın füze ve İHA yağmuru başkenti felç etti

Rusya, Trump-Putin görüşmesinin hemen ardından Ukrayna’nın başkenti Kiev’e 539 İHA ve 11 füzeyle yoğun bir saldırı düzenledi. Saldırıda en az 23 kişi yaralanırken, Kiev’de binalar alev aldı, demiryolu altyapısı zarar gördü.

AKP’li Şamil Tayyar’dan iktidara ekonomi eleştirisi: Orta direkt çöktü, toplumun feryadına kulak verin, vatandaş umudu keserse kimin geleceğine bakmaz! 

AKP’li Şamil Tayyar’dan iktidara ekonomi eleştirisi: Orta direkt çöktü, toplumun feryadına kulak verin, vatandaş umudu keserse kimin geleceğine bakmaz! 

Uçak enkazını ilk bulan kişi dağcı çıktı: ‘Kusura bakmayın çok geç kaldık’

Kaçkar Dağları’nda düşen tek motorlu uçağı arama çalışmalarına katılan ve yaya olarak JAK ekipleriyle birlikte kaza noktasına ilk ulaşan dağcı Hüsnü Kan’ın çektiği görüntüler ortaya çıktı.

MİT Başkanı Kalın Hakkari’de

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Hakkari’ye bir ziyaret gerçekleştirdi.