Güney Kutbu’na ulaşan ilk Türk oldu

Ali Rıza Bilal, Türk Sporcudan Tarihi Başarı: Güney Kutbu’na 100 Kilo Kızak Çeken İlk Türk Sporcu

A Milli sporcu Ali Rıza Bilal, tek başına ve yardım almadan 100 kiloluk kızak çekerek Güney Kutbu’na ulaşarak tarihe geçti. Kürek sporcusu Ali Rıza Bilal, 22 Kasım’da Messner Rotası üzerinden başladığı zorlu yolculuğunda, 51 gün süren mücadelesi sonucunda Türk bayrağını Güney Kutbu’nda dalgalandıran ilk Türk sporcu oldu.

Ali Rıza Bilal, tüm ekipmanlarını 100 kiloluk bir kızakta taşıyarak bu olağanüstü başarısını tek başına gerçekleştirdi. Zorlu koşullara rağmen azimli ve kararlı bir şekilde başarısını tamamlayan Bilal, Türk sporuna gurur veren bir performans sergiledi.

Ali Rıza Bilal’ın bu tarihi başarısı, Türk sporunda önemli bir yere sahip olurken, sporcu adını zorlu koşullarda gösterdiği azim ve kararlılıkla altın harflerle yazdırmayı başardı.

Related Posts

Bakan Fidan, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Meşhedani ile görüştü

Bakan Fidan, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Meşhedani ile görüştü

Bodrum’da göçmen ticareti yapan Suriyeli futbolcuya 25 yıl hapis cezası verildi

Muğla’nın Bodrum ilçesinden lastik botlarla göçmenlere 4500-4800 Euro arasında 14 mil uzaklıktaki Leros adasına geçiren ve son işinde yakalanan Suriyeli futbolcuya 25 yıl hapis 350 bin Euro cezası verildi.

Trabzon’da CHP standına saldırı davası: Sanığın tutukluluğunun devamı kararlaştırılan dava 22 Temmuz’a ertelendi

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun serbest bırakılması ve erken seçime gidilmesi için yurt genelinde başlattığı imza kampanyası kapsamında Trabzon’da kurulan imza standındaki 2 kişiyi 3 Nisan 2025’te bıçakla yaralayan Bilal Gökalp’in yargılanması davası 22 Temmuz’a ertelendi.

Iğdır’da nitelikli dolandırıcılık operasyonunda 5 tutuklama

Iğdır’da ve Kayseri’de, topraktan daire satışı adı altında çok sayıda kişiyi dolandırdığı belirlenen 6 şüpheli gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 5’i tutuklandı.

Mahmut Arıkan: Kurulmak istenin yeni bir Ortadoğu var

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, “Kurulmak istenen yeni Bir Orta Doğu var. Çatışmayla, güçle, göçle, kardeşi kardeşe kırdırarak kurulmak istenen; yeni bir Orta Doğu var! Washington’dan dizayn edilmek, Tel Aviv’den yönetilmek istenen yeni bir Orta Doğu var. Planlar yapılıyor, haritalar çiziliyor, nutuklar atılıyor. Buna da yeni bir isim bulunmuş; Abraham İttifakı” dedi.

Emlak ofisinde silahlı kavga: 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde bir emlak ofisinde çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 2’si ağır 3 kişi yaralandı.